Traditioner

Plantanåret har sina egna högtider, vilka vanligen ser ut som följer.

Höstfest

Höstterminens start följs av en fest i september. Personal och barn bjuder på fest och fika i någon av våra favoritparker, dvs Vasaparken eller Lutisparken.

Dam- respektive herrmiddag

Dam- respektive herrmiddag arrangeras en gång per termin. Föräldrarådet är speciellt ansvariga för dessa, men initiativet kan komma från den som känner att det var längesen sist. Ibland blir det en välplanerad temamiddag med maskerad och ibland blir det en spontan pizza.

Lucia

På Luciadagen bjuder barn och pedagoger in till luciafirande, vilket även brukar markera jul- och terminsavslutning.

Sommarfest

I juni håller vi sommarfest i parken. Barn och pedagoger bjuder in och tillsammans firar vi sommaravslutning. Det blir ofta en stor fikabuffé med uppträdande till.

Plantanlördag

Plantanlördag innebär att vem som helst kan komma med en idé och bjuda in samtliga plantor till något evenemang en lördag. De senaste åren har det inneburit Plantankaféer där barn och personal har dukat upp ett gigantiskt fikabord.